dimarts, 3 d’agost del 2010

M'he enamorat

Ja sé que el títol promet un cosa que després no serà ben bé el que semblava, ho sé, en sóc conscient i us podeu enfadar amb mi, però llegiu-ho tot, sisplau. Bé, us ha passat mai que us heu enamorat d'un personatge que apareixia en una sèrie de televisió, una pel·lícula o fins i tot uns dibuixos animats?  Mentre la cosa no passi de la infantesa i primera part de l'adolescència no crec que es pugui considerar encara problemàtic, però el que m'ha passat avui és una nova modalitat d'enamorament estrany que no coneixia: m'he enamorat d'un format de vídeo. 

Fa temps que miro sèries de televisió mitjançant el conegut portal Series Yonkis, que permet veure els episodis en línia o bé descarregar-se'ls. Doncs bé, resulta que en el cas d'algunes sèries, un dels formats que podem triar a l'hora de descarregar els vídeos s'anomena rmvb, inicials de Real Media Variable Bitrate (sí, és dels creadors del Real Player). 

Jo faig servir, sempre que puc, el Media Player Classic com a reproductor per a tot, ja que és un programa senzill, s'obre de seguida (no com el Windows Media Player) i accepta pràcticament tots els formats. El format rmvb també és dels que pot fer anar, sempre que ens descarreguem i instal·lem un fitxer que es diu Real Player Alternative, que és un còdec, i durant el procés d'instal·lació marquem que volem que el Media Player Classic continuï com el nostre reproductor per defecte. 

El tema és apassionant, ja ho sé, però si em feu cas m'ho agraïreu. No és que el format rmvb sigui dels més habituals, i no totes les sèries de Series Yonkis el tenen com a opció, però si mai el trobeu us recomano que li doneu una oportunitat, perquè ofereix una qualitat de vídeo i so molt elevada a canvi d'un pes ridícul: en menys de 100 Mb hi cap un vídeo que en format avi, per exemple, pesaria més de 400 Mb segur. Això es tradueix en un temps de descàrrega menor i un espai lliure necessari a l'ordinador molt més petit. Si realment no el coneixíeu (i potser us rieu de mi perquè acabo de descobrir la pólvora), de res, no es mereixen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada